Vissa människor du har omkring dig tillför endast negativ energi i ditt liv. Varje gång man träffas klagas det eller ska tyckas synd om personen. Ett klassiskt exempel är när en person kommer innanför dörren och det första orden är “Gud vad trött jag är” eller “Jag vill bara gå hem”. Alltid någonting negativt.

Här är 7 vanliga exempel på personer du borde utesluta ur ditt liv:

1. Den energisugande personen

Om du har person i din närhet som du ofta känner en påfrestning att träffa, eftersom du vet att personen enbart är ett upphov till irritation hos dig, så bör du helt enkelt radera den personen från ditt liv. Det finns många människor där ute i världen som istället för att ta din energi, kan ge dig ytterligare energi.

2. Människan som ständigt trycker ner dig

En person som hela tiden trycker ner dig är en person du bör ta avstånd ifrån, och helt enkelt inte ha kontakt med, oavsett vem det kan vara.

3. Den personen som alltid varit med

Det kan handla om en barndomsvän, som du alltid känt, men som du idag kanske inte riktigt orkar med. Livet går framåt, vi växer upp och ibland går man åt olika håll, det måste man acceptera.

4. Ett ex

Att ha ett ex kvar i sin umgängeskrets kan vara förödande för att hitta kärleken igen. Även om det finns lite känslor kvar till ditt ex, så kommer det mest troligt aldrig att funka.

5. Den elaka versionen av dig själv

Om du är elak mot dig själv, och ständigt trycker ner dig själv, försök radera den delen, för du behöver inte den personen i ditt liv.

6. Arbetskompisen som får dig att må dåligt

Det finns ingen lag som säger att du måste vara kompis med din kollega, se inte personen som något annat än en kollega. Gå till jobbet, gör dit jobb, och bry dig inte om den elaka kollegan.

7. Släktmedlemmen som får dig att må kasst

Bara för att man råkar vara släkt med varandra, betyder detta inte automatiskt att ni måste ha en relation till varandra. Skär av personen, om den endast gör dig illa till mods, trots att det är en familjemedlem.