Att tjafsa lite då och då gör alla par, eller i alla fall alla par i ett sunt förhållande. Blir det aldrig lite småtjafs betyder det troligtvis att ingen i paret är speciellt öppen eller ärlig. Men det finns några saker man bör undvika när man tjafsar, se dessa saker här nedan.

1. Tjafsa och bråka när du redan är arg

Man bör inte ta en diskussion eller tjafsa när man är som absolut mest irriterad. Innan diskussionen bör tas bör båda parterna ha lugnat ner sig, om man redan är uppe i varv kan det sluta med att det bara skriks och bråkas utan att man kommer någonstans.

2. Försök inte vinna argumentationen

I ett förhållande finns det ingen vinnare, i en parrelation måste alla bråk vinnas tillsammans. Istället för att försöka vinna en argumentation, bör båda parterna hitta en lösning som känns bra för båda.

3. Vara dryg mot sin partner

Att säga kommentarer som är onödiga och liknande, eller se till så att din partner gör eller säger fel saker, för att du själv ska få rätt är ingen bra ide. Så skippa en attityd som uppfattas som ”dryg”

4. Poängtera inte alla era problem

I ett och samma bråk bör man inte ta upp allt man stör sig på hos den andra, detta resulterar i att problemet uppfattas som betydligt större än vad det faktiskt är. Håll er till det som ni egentligen bråkar om för stunden, annars kan det kännas som en omöjlighet att faktiskt lösa problemet.